Lümanda ja Salme koolis oli restoranipäev!

6. aprill 2015

Märtsikuu viimastel päevadel külastas Salme ja Lümanda Põhikooli Laulasmaa SPA peakokk Angelica Udeküll. Kokapäevade eesmärgiks oli koolitoidu huvitavamaks, tervislikumaks ja võimalikult kohalikul toorainel põhinevaks muutmine. Samuti laste innustamine "päris toitu" ära tundma ja eelistarbida.

 

 

Sirguvate Söögisellide projekti jätkuna muudeti esmaspäeval Lümanda ja teisipäeval Salme kooli sööklad tippkokk Angelica Udekülli abil üheks päevaks restoraniks. Mis tähendab,  et lapsed toimetasid köögis koos Angelicaga söögivalmistamisel ja teenindasid saalis toidupakkumisel.

Kogu ürituse eesmärk oli ühelt poolt koolikokale uute mõtete-ideede andmine, kuidas koolitoit muuta huvitavamaks, tervislikumaks ja rohkem kohalikul toorainel põhinevaks. Samuti oli eesmärgiks innustada lapsi kokkama ning nägema toitu ka  esteetilise külje pealt.

Igapäevaselt laulasmaa Spa-s peakokana töötav Udeküll kiitis Salme kooli lapsi, kes olid tema meelest tublid ja töötahtelised. „Arvan, et kui kohalik kokaproua peaks kunagi haigestuma, siis viies, kuues ja seitsmes klass saaksid lõunasöögi tegemisega hakkama küll. Lümanda oli väiksem kool ja seal oli võib olla seda oma pere tunnet rohkem,“ arvas Udeküll kahte päeva kokku võttes. Meeskokkade ülekaalu tõus on tema teada toimunud alles viimased viisteist aastat. „Täna köögis olnud poisid said hästi hakkama. Kui neist ka kokkasid ei saa, siis kodus hästi süüa teha suudavad nad kindlasti,“ leidsi Udeküll.

Päeva pilte VAATA SIIT:

Loe lisa ka ajalehest Saarte Hääl 01/04/2015 Lümanda ja Salme koolis oli restoranipäev