(22.04.2016) Toiduteemaline piirkondlik kontaktüritus

22. aprill 2016 / kell: 11:00
Electrumi Ärimaja III korruse seminariruumis, Tallinna mnt 58, Kuressaare

MTÜ Eesti Maaturism koostöös Maaeluministeeriumiga arendab Eesti Toiduteed, mis aasta teisest poolest saab olema ka Läänemere Toidutee (Baltic Sea Culinary Routes) üks osa. Meie sooviks on Kõigi Teiega kohtuda, et tutvustada aasta 2016 tegevusi Toidutee arendamisel ja ümarlauas arutada kuidas Teie, kui toidupakkujate tegevusi oleks paremini võimalik ühildada üle-Eestilistesse tegevustesse ning edaspidi ka Läänemere Toiduteele ja kuidas Saaremaast võiks välja kujuneda toidupiirkond.

Piirkondlikule kontaktüritusele on oodatud: 

- olemasolevad ja uued, Eesti Toiduteele (toidutee.ee) kuuluda soovivad ettevõtted/organisatsioonid; 

- toidupakkujad ja toidutootjad; 

- toiduvõrgustikud; 

- piirkonna toiduteemat ühendavad katusorganisatsioonid/ettevõtete ühendused. 

Kontaktürituse teemad: 

- Jagame infot Läänemere sh Eesti Toidutee tegevustest ja eesmärkidest. (Laivi Mesikäpp, Eesti Toidutee projektijuht) 

- Tutvustame üle-Euroopalist märgist Culinary Heritage (Kohalik toidupärand) ja selle taotlemisvõimalust. (Raili Mengel, MTÜ Eesti Maaturism tegevjuht) 

- Anname eelinfot üle-Eestilise toiduteemalise kontaktürituse toimumisest 15.11.2016 (Raili Mengel, MTÜ Eesti Maaturism tegevjuht) 

- Räägime eritoidu vajadustega külastajatest ja nendele tähelepanu pööramise vajalikkusest. (Laivi Mesikäpp, Tervisemaitsed OÜ) 

- Tutvustame Maaeluministeeriumi ettevõtmist hakata esile tõstma igal aastal erinevat toidupiirkonda. (Kerli Nõges, Maaeluministeerium) 

- Arutleme toidusihtkohtade arendamise võimaluste üle (arutelul osaleme KÕIK KOOS); kuulame ettevõtjate ja piirkonna toiduvõrgustike arenguplaane ning edulugusid (siinkohal ootame Kõigilt osalejatelt infot)! 

- Seame koos sihte- ja tegevuseesmärke piirkonna toidupakkujate kvaliteedi edasiarendamiseks jne.

Palume andke teada oma tulekust ja registreeruge aadressil: http://doodle.com/poll/b9qyg77a6xmiw5dv  hiljemalt 15.aprilliks!

Infoks lisame, et piirkondlikud kohtumised toimuvad veel:

18. aprillil Läänemaa, Pärnumaa ja Viljandimaa ettevõtetele ja organisatsioonidele; 26. aprillil Harjumaa, Järvamaa, Ida-Virumaa ja Lääne-Virumaa, Raplamaa ettevõtetele ning organisatsioonidele; 28. aprillil Tartumaa, Jõgevamaa, Võrumaa, Põlvamaa, Valgamaa ettevõtetele ja organisatsioonidele. 

Palume tutvuda ka käesoleva lingi all toodud Eesti Toidutee tutvustusega. PS! 2016 on Hiiumaa maitsete aasta http://eestitoit.ee/et/content/hiiumaa-maitsete-aasta   

Kõik täpsustavad küsimused on teretulnud!

Raili Mengel

Juhatuse esimees/tegevjuht

MTÜ Eesti Maaturism

Ph +372 600  9999

Mob: +372 56 222 500

eesti@maaturism.ee

www.maaturism.ee  

 

Laivi Mesikäpp

Toidutee projektijuht

tel +372 57777749

toidutee@maaturism.ee

www.toidutee.ee