21. jaanuaril toimub kohaliku toidu teemaline tööseminar

18. jaanuar 2011

Saarte Koostöökogu korraldab 21.01.2011 Leisis, Allika villas kohaliku toidu teemalise tööseminari. See on jätk Hiiumaa õppereisil alustatud diskussioonile.

Tööseminari otsesed eesmärgid on järgmised:

  • Ühiselt läbi mõelda ja kirja panna kohalikul toorainel põhineva toidu tarbijateadlikkuse ja kasutusaktiivsuse suurendamisele suunatud tegevused (sh. teavitusüritused, koolitused, publikatsioonid ) käesolevaks aastaks;
  • Ühiselt läbi mõelda ja kirja panna Kohaliku toidu tootmise ja töötlemise suurendamisele kaasaaitavad tegevused. Mõtleme, millised on tänased probleemkohad ning mida saame ühiselt ette võtta suurendamaks inimeste huvi väikeettevõtluse ning toiduainete väiketöötlemisega tegelemise vastu;
  • Saare-, Hiiu-, ja Läänemaa ühisprojekt ” Kohalik Toit Kohalikule toidulauale” – projektis osalejate kaardistamine ning projekti tegevuskava planeerimine;
  • Kogukonnaköökide projekt ”Kogukonnaköögid käima” tegevuskava planeerimine.

Tööseminarile ootame kuni 20 inimest, k.a Saarte Koostöökogu esindajad (2): - Saaremaa Talupidajate Liit (2); - Saare Mahe MTÜ (2); - Omavalitsuste esindajad (5); - Kogukonnaköökide esindajad(5); - Kohaliku toiduga seotud ettevõtjad (4).

Palun saatke oma ettevõttest/organisatsioonist kandidaat, kes võiks osaleda üritusel koos lühiselgitusega, kuidas olete nimetatud teemaga seotud.

Tööseminari ametliku osa kestvus on 11.00- 18.00, millele võib järgneda osalejate soovil ja eestvedamisel kohalike toitude valmistamine ja maitsmine.

Koos osalemissooviga andke palun teada, kas ja mis toitu olete valmis mitteametlikus osas teistele tutvustama. Soovijatele on tagatud transport.

Lisainfot saab SKK nõustajalt (Sulvi Munk, 56 210 102 või sulvi.munk@skk.ee).