Loeng-kohtumine dr Elisabet Sahtourisega

15. august 2023 / kell: 18:00 kuni 21:00
Amante maja, Tolli tn 4, Kuressaare

15. augustil toimub Kuressaares, Amante majas kell 18-21 loeng-kohtumine „Evolutsiooni õppetunnid inimühiskondadele. Saar kui eriline majandusmudel.“

 

15. ja 16. augustil on Saarte Koostöökogul suur rõõm ja võimalus võõrustada Saaremaal säravat tulevikuteadlast ja evolutsioonibioloogi Dr. Elisabet Sahtourist Honolulu ülikoolist, Oahu saarelt Hawaii saarestikust.

Dr. Elisabet Sahtouris on tulevikuteadlane ning mitmete raamatute autor, kes inspireerib inimesi nägema koostöö ja koosloomise rolli evolutsioonis ning pakub edasiviivaid mõtteid inimkonna ja planeedi Maa ühise tuleviku teemal.

Tema üheks suuremaks avastuseks on koostöö olulisus evolutsioonilistes arenguhüpetes. Oma uue evolutsiooniloo ja selle suurepärase kirjapanekuni jõudis ta ühel Kreeka saarel ja kuna praegugi elab ta saarel, siis on saared mänginud Elisabeti elus väga olulist rolli.

15. augustil toimub Kuressaares, Amante majas kell 18-21 loeng-kohtumine „Evolutsiooni õppetunnid inimühiskondadele. Saar kui eriline majandusmudel.“

Nii nagu kõik rakud ja organid meie kehas teevad koostööd endast suurema terviku ehk inimkeha tervena toimimise eesmärgil, nii võib olla ka piirkondadel, riikidel ja lõppeks ehk kogu planeedil mingi inspireeriv ja terve seisund, mille nimel inimesed ja organisatsioonid tegutsevad. Siit tuleb loogiline küsimus, mis võiks olla Saaremaa oluline roll Eestis, Euroopas ja kogu maailmas? Nendel teemadel ongi kohtumisõhtul võimalik koos Dr. Elisabet Sahtourisega arutada.

Dr. Elisabet Sahtouris on nõustanud valitsusi ja omavalitsusi üle maailma just selle nurga alt, kuidas koostöö ja evolutsioonilised suundumused võivad ka riikidele ja piirkondadele anda uut energiat ning edendada kohalikku elu.

Nii et Elisabetil on anda midagi Saaremaale ja Saaremaal on anda midagi Elisabetile. Kui Sa tunned samamoodi, siis ole sellel ajaloolisel kohtumisel kohal!

Kohtumisõhtu aitab läbi viia Toomas Trapido ja Gaia Akadeemia.

Registreeda saab sellel lingil https://forms.gle/rf4oAS4sRSg9XQsJ6

Loeng toimub inglise keeles. Tõlke vajadus palume registreerimisel kindlasti märkida.

16. augusti on huvilistel võimalik osa saada seminar-rännakust Saarekülas Blesta kivi juures ja Neemil.

Esimene osa Saarekülas kannab pealkirja „Kohtumised ja tähendused“.

Saame osa Blesta loost, kuulata Dr. Elisabet Sahtouris'e loengut „Mida tähendab toimida kogukonnas loova elussüsteemina“ (inglise keeles) ja pidada Avatud Dialoogi „Uus arusaamine, uued sõnad ja ühiselt mõistetud keel saab esile kerkida dialoogi osaliste vahel ühises ruumis“ (eesti keeles).

Teine osa Neemil, Saaremaa aasta külas 2022, kannab pealkirja „Küla kui elurikas kogukond“.

Saame teada Neemi küla (taas)ärkamise loo, osaleda uue labürindi avamisel ja õnnistamisel, kuulda Elisabet Sahtouris'e märkamisi ja osaleda vestlusringis dendraariumis.

Päeva toimumisele aitavad kaasa:

- Toomas Trapido ja Gaia Akadeemia;

- Dr. Dagmar Narusson ja Tartu Ülikooli AD uurimisrühm;

- Jaak Nõgu ja Neemi küla.

Registreeda saab sellel lingil lingil: https://forms.gle/KXztago9ATqX6Ms67.

Dr. Elisabet Sahtouris’e Saaremaa külastus saab toimuma Saarte Koostöökogu projekti „Hoo andmine kogukonna koostöövõrgustikele vol. 2!” raames.

Lisainfo Koit Kelder , 50 68287, koit.kelder@skk.ee