Page 34 - LEADER_Saare_maakond
P. 34

Projekti kestus: 2012–2014

Projekti maksumus: 35 000

LEADER-toetus: 31 500

Meetme kood:    322 - Elukeskkonna kvaliteedi tõstmine

Toetuse saaja:  Saarte Koostöökogu MTÜ

Projekti taust: Growing Gastronauts (Sirguvad Söögisellid)            Koolide köögipersonalile korraldati tervisliku toitumise alaseid
projekt on jätkuks juba elluviidud koostööprojektile „Kohalik toit    koolitusi ja küllap andis koos tuntud telekokkadega toidu-
kogukonna toidulauale“, milles osalesid Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa     valmistamine meiegi kokkadele uusi ideid, kuidas toite tervis-
LEADER-tegevusgrupid.                                                 likumaks, maitsvamaks ja kaasaegsemaks muuta. Lisaks said nad
                                                                      oma silmaringi avardada ka Prantsusmaa ja Inglismaa partner-
Projekti ideeks on tutvustada koolilastele, õpetajatele ja kooli      koolide külastamise käigus.
köögipersonalile erinevaid etappe toidutootmise tarneahelas
„põllult potti“. Partneriteks said Prantsusmaalt LAG Pays Vallée      Projekt võitis Põhja- ja Baltimaade LEADER-projektikonkursil
du Loir, Inglismaalt Central Warwickshire Villages LAG ja Shropshire  auhinna kategoorias „Kohalikud ressursid ja keskkond“. Sirguvad
Hills AONB Partnership ning Eestist Saarte Koostöökogu ja             Söögisellid valiti 14 parima LEADER-projektinäite hulka Euroopas,
Hiidlaste Koostöökogu.                                                neid kajastati ka Euroopa Maaeluarengufondi välja antud trükises
                                                                      "EAFRD Project Examples 2007–2013".
Peamised tegevused: Et jõuda tervisliku ja maitsva toidu
valmistamise saladusteni, peab tundma kogu teekonda, mida üks
põlluand või laudasaadus läbib. Taludega tutvumine, oma kooli
köögiviljapeenarde rajamine ja hooldamine, seal kasvatatust
hoidiste valmistamine ja SaareMaaPäeva Turupäeval nendega
kauplemine, söögivalmistamine tippkokkade juhendamisel ja
koolisöökla muutmine üheks päevaks restoraniks – kõike seda
said Sirguvad Söögisellid ise läbi teha.
   29   30   31   32   33   34   35   36