Page 32 - LEADER_Saare_maakond
P. 32

Projekti kestus:  August 2011

Projekti maksumus: 2 000

LEADER-toetus:    2 000

Meetme kood:      431 – SKK eriprojekt

Toetuse saaja:    Saarte Koostöökogu MTÜ

Projekti taust: Gotland on päikeseline ja roosidesse uppuv            Tiia Alesmaa Saksa Talupoest, Triin Kivimaa Ohessaare Tuulikust
Läänemere saar, mille elanike peamiseks elatusallikaks on suvine      ning Aivo Kanemägi Karja Pagariärist kaheks nädalaks Farö saarele
turism.                                                               omandama uusi teadmisi ja oskusi pagaritööst ning toodete
                                                                      müügist. Lisaks ametialase taseme tõstmisele saadi kogemuse
Gotland on hea näide sellest, kuidas ühendada loodus- ja kultuuri-    võrra rikkamaks ka kohalike väikeettevõtjate elulaadi, töökultuuri
pärand teeninduse ja teenustega, tehes saare külastusest turistidele  ja traditsioonide osas.
meeldejääva mälestuse ning võimaldades kohalikel tegeleda
turismiäriga.                                                         Kodusaarele naasnuna on pagarisellid paljudel üritustel seisnud
                                                                      ühise müügilaua taga ja tutvustanud ka siinsele rahvale naaber-
Peamised tegevused: Kui Saaremaa LEADER-tegevusgrupp                  saare pagaritooteid – nüüd aga juba enda küpsetatuna.
Gotlandit külastas, tekkis idee väiketöötlemisega tegelevate
pagarite saartevaheliseks koostööks. Saarte Koostöökogu ja            Kuid meiegi sellid said gotlandlastele midagi õpetada, näiteks
Gotlandi Maamajandusseltsi LEADER-projekti „Pagarisellideks           traditsioonilist juuretisega rukkileiva valmistamist. Nii et kasu oli
Gotlandile“ raames sõitsid Marju Müür Koplimäe Mahe Talust,           kahepoolne ja tõdemus, et väiketöötleja eelis suure ees on
                                                                      kvaliteet ja paindlikkus, leiab kinnitust nii Rootsis kui ka Eestis.

                  Lisainfo info@skk.ee                                “Gotlandil kogetu lisas enesekindlust,
                  Pagarite blogi                                      et väikesel pereettevõttel on võimalik
                  pagaridgotlandil.wordpress.com                      kasvada suureks ja olla jätkusuutlik
                                                                      ka tasapisi arenedes. Hästi müüva
                                                                      toodangu puhul loeb kvaliteet, mitte
                                                                      kvantiteet, ning kvaliteetne
                                                                      toidutoodang on väikeettevõtja
                                                                      peamine trump suurtööstuste ees.”

                                                                              Triin Kivimaa, Ohessaare Tuulik
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36