Page 32 - LEADER_Saare_maakond
P. 32
Projekti kestus: August 2011
Projekti maksumus: 2 000
LEADER-toetus: 2 000
Meetme kood: 431 – SKK eriprojekt
Toetuse saaja: Saarte Koostöökogu MTÜ
Projekti taust: Gotland on päikeseline ja roosidesse uppuv Tiia Alesmaa Saksa Talupoest, Triin Kivimaa Ohessaare Tuulikust
Läänemere saar, mille elanike peamiseks elatusallikaks on suvine ning Aivo Kanemägi Karja Pagariärist kaheks nädalaks Farö saarele
turism. omandama uusi teadmisi ja oskusi pagaritööst ning toodete
müügist. Lisaks ametialase taseme tõstmisele saadi kogemuse
Gotland on hea näide sellest, kuidas ühendada loodus- ja kultuuri- võrra rikkamaks ka kohalike väikeettevõtjate elulaadi, töökultuuri
pärand teeninduse ja teenustega, tehes saare külastusest turistidele ja traditsioonide osas.
meeldejääva mälestuse ning võimaldades kohalikel tegeleda
turismiäriga. Kodusaarele naasnuna on pagarisellid paljudel üritustel seisnud
ühise müügilaua taga ja tutvustanud ka siinsele rahvale naaber-
Peamised tegevused: Kui Saaremaa LEADER-tegevusgrupp saare pagaritooteid – nüüd aga juba enda küpsetatuna.
Gotlandit külastas, tekkis idee väiketöötlemisega tegelevate
pagarite saartevaheliseks koostööks. Saarte Koostöökogu ja Kuid meiegi sellid said gotlandlastele midagi õpetada, näiteks
Gotlandi Maamajandusseltsi LEADER-projekti „Pagarisellideks traditsioonilist juuretisega rukkileiva valmistamist. Nii et kasu oli
Gotlandile“ raames sõitsid Marju Müür Koplimäe Mahe Talust, kahepoolne ja tõdemus, et väiketöötleja eelis suure ees on
kvaliteet ja paindlikkus, leiab kinnitust nii Rootsis kui ka Eestis.
Lisainfo info@skk.ee “Gotlandil kogetu lisas enesekindlust,
Pagarite blogi et väikesel pereettevõttel on võimalik
pagaridgotlandil.wordpress.com kasvada suureks ja olla jätkusuutlik
ka tasapisi arenedes. Hästi müüva
toodangu puhul loeb kvaliteet, mitte
kvantiteet, ning kvaliteetne
toidutoodang on väikeettevõtja
peamine trump suurtööstuste ees.”
Triin Kivimaa, Ohessaare Tuulik